Kamerový systém musí byť v súlade s GDPR

Kamerový systém musí byť v súlade s GDPR

Dňa 25. mája 2018 vstúpilo v celej Európskej únii do platnosti Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, známe pod skratkou GDPR (General Data Protection Regulation). Cieľom bolo zjednotiť pohľad na spracúvanie a ochranu osobných údajov. V zmysle čl. 4 GDPR, kamerový systém, je informačný systém, ktorý spracúva osobné údaje dotknutých osôb a preto spadá do pôsobnosti GDPR. Nespadá len v prípade, ak monitorujete svoj vlastný pozemok a nemonitorujete pozemok, ktorý je prístupný verejnosti. Hlavné zmeny, ktoré priniesol nový zákon pre KMIS (kamerový monitorovací informačný systém):

zmenil sa zákonný dôvod pre prevádzkovanie KMIS
nie je podstatné, či KMIS je alebo nie je pripojený do internetu
GDPR definuje práva dotknutej osoby
GDPR definuje povinnosti prevádzkovateľa voči dotknutej osobe

Zákonnosť prevádzkovania KMIS definuje GDPR. a Zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov). Oprávnenosť prevádzkovania KMIS sa posudzuje v zmysle čl. 6 ods.1, písm f) GDPR. Zaznamenávanie obrazu sa chápe ako spracúvanie osobných údajov, takže neobstojí argument prevádzkovateľa KMIS, že s obrazom on nič nerobí.
Ako prevádzkovateľ, v čl. 13 GDPR sa píše, aké informácie ste povinný poskytnúť dotknutej osobe a v čl. 15 až 22 GDPR sú definované práva dotknutej osoby.
V čl. 24 GDPR sa definuje zodpovednosť prevádzkovateľa, čo má prevádzkovateľ urobiť pre ochranu osobných údajov, pred spustením KMIS. Argument, “treba len napísať nejaký papier a to stačí“ je veľmi mylný. Ak ste prevádzkovateľ, musíte prijať a pri kontrole preukázať, že ste prijali bezpečnostné opatrenia na ochranu osobných údajov, čiže opatrenia na ochranu záznamu z KMIS. Ako prevádzkovateľ musíte prijať aj technické opatrenia, na ktoré sa často zabúda. Len vypísané tlačivo, Váš KMIS neochráni pred útokmi, či krádežou zariadenia alebo dát. Pri kontrole alebo úniku záznamu z KMIS hrozia veľké pokuty. Je jedno, či zákon porušili občan, pár obyvateľov bytového domu alebo veľká firma. Pokuta môže byť až do 10 000 000 EUR. Neznalosť zákona neospravedlňuje.
Váš kamerový systém dáme do súladu s GDPR.



OKTÁVA s.r.o.
Ing. Ľubomír Polčic
+421 905 / 619 544
ks.avatko@avatko



Hľadáte zákazníkov?

Hľadáte zákazníkov?

Zaregistrujte sa ešte dnes a my nájdeme zákazníkov pre vašu firmu.

  • Ochrana osobných údajov vo Vašej firme - GDPR

    Ochrana osobných údajov vo Vašej firme - GDPR

    Vykonáme vo Vašej spoločnosti audit informačných systémov a následne vypracujeme pre Vás dokumentáciu, nutnú v zmysle GDPR.

  • IP  kamery

    IP kamery

    Ponúkame Vám IP kamery. Vieme odporučiť pre Vás najvhodnejšiu, z hľadiska ceny i potrieb. V prípade potreby vieme Vám dodať kammerový systém aj na kľúč, vrátane navrhnutia opatrení v zmysle GDPR. Kontaktujte nás.

  • Audit bezpečnosti v zmysle ISO 27001

    Audit bezpečnosti v zmysle ISO 27001

    Ponúkame Vám Audit bezpečnosti v zmysle ISO 27001 pre Vaše IS a navrhneme aj bezpečnostné opatrenia.

  • Pre montážne firmy kamier a kamerových systémov

    Pre montážne firmy kamier a kamerových systémov

    Pri tvorbe ponuky na montáž kamerového systému by ste mali uvažovať tak, aby Vami nainštalovaný kamerový systém bol v súlade so zákonom a GDPR. Pomôžeme Vám a Vašim zákazníkom. Vašich zákazníkov zbavíme strachu pred pokutou. Spolupráca je výhodná aj pre montážne firmy.

  • Analýza fyzickej objektovej bezpečnosti

    Analýza fyzickej objektovej bezpečnosti

    Chcete si chrániť svoj majetok? Potrebujete poznať svoje slabé miesta? My Vám vykonáme analýzu fyzickej objektovej bezpečnosti (FOB) v zmysle Zákona č. 215/2004 Z.z. o o ochrane utajovaných skutočností a Vyhlášky NBÚ č. 336/2004 Z.z. o fyzickej bezpečnosti a objektovej bezpečnosti. Navrhneme Vám aj opatrenia na zvýšenie Vašej bezpečnosti s možnosťou zníženia Vašich nákladov na ochranu.

  • Audit bezpečnosti v zmysle ISO 27001

    Audit bezpečnosti v zmysle ISO 27001

    Ponúkame Vám Audit bezpečnosti v zmysle ISO 27001 pre Vaše IS a navrhneme aj bezpečnostné opatrenia.

  • IP kamery predaj a inštálacia

    IP kamery predaj a inštálacia

    Ponúkame Vám IP kamery vhodné do bytu. Vieme odporučiť pre Vás najvhodnejšiu, z hľadiska ceny i potrieb. V prípade potreby vieme Vám dodať kammerový systém aj na kľúč, vrátane navrhnutia opatrení v zmysle GDPR. Cez telefón môžete sledovať, čo sa v byte deje. Kontaktujte nás.


X
X

Prihlásenie

Prihlasovcie meno: 
Prihlasovcie heslo: 
Zabudli ste heslo?

Nemáte prihlasovacie údaje?

Zaregistrujte sa a my nájdeme zákazníkov pre vašu firmu.


X

Nájdi požadovaný tovar alebo službu za tú najlepšiu cenu

Je to rýchle, nezáväzné a bezplatné.
Máte možnosť ušetriť v priemere do 25%.
Napíšte čo požadujete a venujte sa svojej práci, rodine, relaxu.
Spätnú odpoveď priamo od dodávateľov obdržíte e-mailom alebo telefonicky.

Uveďte prosím o čo máte záujem:
Vaše meno: 
Váš telefón: 
Váš e-mail: 
Vaša lokalita: 
Príloha: 
Služba je bezplatná a nezáväzná. Kontaktné údaje nie sú využívané na marketingové účely a slúžia len na komunikáciu ohľadne Vašej požiadavky.
Vašu požiadavku môžete adresovať aj priamo 0908 / 150 555, 0903 / 736 366, najdi@poziadavka.sk
X

Predaj produktov a ponúkanie služieb zákazníkom



Pre zverejnenie Vašich ponúk, ktoré budú prezentované zákazníkom je potrebné aktivovať služby aktívneho predaja.



X

Uverejniť ponuku na tovar, prácu, služby, výrobu, stroje, ....

Chcete niečo predať, alebo ponúknuť služby? Pridajte ponuku na Váš tovar, služby, dopravu, výrobu...

Názov Vašej ponuky:
Text Vašej ponuky:
Fotografie:
vybrať
Sekcia:
Vaše meno: 
Váš telefón: 
Váš e-mail: 
Súhlasím s obchodnými podmienkami
Súhlasím so spracovaním osobných údajov

V prípade otázok: info@poziadavka.sk alebo +421 903 / 736 366, +421 908 / 150 555



Ušetrite vhodným výberom dodávateľa

Nájdite si z pohodlia domova alebo kancelárie správneho dodávateľa produktov, materiálu, služieb, ktoré potrebujete. Napíšte čo potrebujete a vyberte si z doručených ponúk. Nájsť dodávateľa >>>

Získajte nových zákazníkov

Služby určené pre živnostníkov, malé aj veľké spoločnosti, ktoré potrebujú zákazníkov. Podporíme predaj vašich kvalitných produktov alebo služieb a nasmerujeme k vám zákazníkov. Zákazníci, ktorých hľadáte, hľadajú vás. Začať >>>

Obchodný portál www.poziadavka.sk

Už od roku 2004 vyhľadávame pre našich partnerov nové obchodné príležitosti,
- podporujeme predaj kvalitných produktov a služieb,
- prezentujeme malé aj veľké spoločnosti a neustále k nim smeruje zákazníkov,
- každý dodávateľ má rovnakú východiskovú pozíciu pre získanie zákazníka,
- nikdy si neúčtujeme províziu za sprostredkovanie a nezasahujeme do obchodných jednaní.

Rýchla navigácia:



Publikovanie alebo šírenie akéhokoľvek materiálu serveru bez predchádzajúceho písomného súhlasu je zakázané.
Prevádzkovateľ nenesie žiadnu zodpovednosť za publikované inzeráty a grafické ukážky.
www.poziadavka.sk: Kamerový systém musí byť v súlade s GDPR 2004 - 2019 © Požiadavka.sk @ REMOS spol. s r.o.